Over mij

 

Het werken met kruiden brengt me terug naar de basis. Het geeft mij inzicht, rust en verbinding met de natuur. 

Altijd al was ik graag buiten, ik woon mijn hele leven vlakbij bos en strand. Lekker wandelen en rennen, zwemmen in zee, schatten zoeken en daarmee als automatisch tot rust komen. Aarden. Toen mijn kinderen geboren werden, kwam daar als vanzelf de realisatie dat ik nóg bewuster wilde leven. De verbinding met alles om ons heen voelen en dit meenemen in de opvoeding van onze kinderen.  

Toen ik me een aantal jaar geleden een beetje murw, duf en suf voelde, kwam ik per ongeluk bij een dansritueel terecht op het strand. Ik haakte aan en danste uren ritmisch naar de windrichtingen. Toen ik terugliep was het al donker, maar om me heen kijkend waren de kleuren ineens helderder, de golven begonnen tegen me te fluisteren en de plantjes leken me van alles te willen vertellen. Aangezien ik zo nuchter was als wat, wist ik dat er inderdaad meer moest zijn. Iets dat er altijd al was en waar ik meer van wilde weten. Ook wist ik dat ik hier iets mee wilde doen, eigenlijk meer iets mee móest doen. In ieder geval meer in wilde verdiepen als een goede eerste stap! Dus ik kwam in actie! :) 

Ik ben alles gaan lezen wat er te lezen was, workshops gaan doen en opleidingen gaan volgen in wildplukken, natuurlijk leven, kruidengeneeskunde en de opleiding Kruidenvrouw. Een magische ontdekkingstocht. Het heeft geleid tot waar ik nu sta. Als kruidenvrouw die de verbinding voelt met alles om zich heen, die voor elke kwaal een middeltje heeft, tot de kern weet te komen van problemen en het gevoel heeft de touwtjes in handen te hebben.

 

En het blijkt helemaal niet zo lastig te zijn allemaal! Ik kan het je gewoon leren :) 

 

Het praktische oefenen we lekker in de workshops. Theetjes mengen, zalfjes maken, werken met het seizoen. Bezig zijn! Alles ruiken, voelen en proeven en naderhand weet je precies hoe je het ook kunt doen. Ik heb een fantastische plek waar ik mijn workshops geef met uitzicht over duin en zee, dus je kunt er direct een mooie wandeling aan vast plakken om alles te laten bezinken. Lees hier over de workshops en reserveer gelijk jouw plekje. Ook geef ik praktijkdagen voor de opleiding Kruidenvrouw van 't Kruidenhuisje, speciaal om de cursisten van de jaaropleiding de praktijk te laten ervaren van het werken met de kruiden. 

Je kunt ook bij me terecht voor een persoonlijk consult. Heb je vage klachten waar geen dokter raad mee weet? Loop je vast op je levenspad, op liefdesgebied, in je werk of persoonlijke ontwikkeling? Wil je meer uit het leven halen, maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan bij me langs voor een consult. Met behulp van de kruiden komen we tot inzicht en je krijgt gelijk een op maat gemaakte kruidenremedie. Dat kan een thee of zalf zijn, een auraspray of, mijn favoriet, een handgemaakte talisman. Op de pagina consult vind je alle informatie en kun je direct een afspraak maken.