Workshops

Op vakantie gaan is zalig! Ultiem genieten van rust en ontspanning.

 

Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.

 

Het valt niet mee om je hoofd tot rust te brengen en je dagelijks leven even los te laten.

 

Helemaal niet als de muggen om je hoofd zoemen en je op je op eerste wandeling gelijk een schuiver maakt.

 

Gelukkig kunnen de kruiden ons helpen :) 

 

Tijdens deze workshop gaan we kruidenmiddeltjes maken voor op reis, zodat je heerlijk ontspannen van je welverdiende vakantie kunt genieten!

 

Je gaat maken: 

  • Thee voor jouw perfecte vakantie
  • Insectenspray
  • EHBO-zalf voor sneetjes en schrammen

 

Hoe ziet de dag eruit? 

 

In de ochtend staat het maken van zalf centraal. Je krijgt uitleg over 5 verschillende kruiden die je kunt gebruiken bij schrammen, schaven en een schrale huid, waarna je vervolgens zelf een heerlijk natuurlijke zalf maakt die fantastisch werkt bij kwetsuren aan de huid en lichte zonnebrand. 

 

In de middag gaan we thee mengen die jou gaat helpen bij jouw perfecte vakantie. We ruiken en proeven verschillende soorten kruiden en daarna maak je een krachtige thee die jou helpt bij jouw perfecte vakantie. 

 

We sluiten af met het maken van een insectenspray die je helpt insecten op afstand te houden. 

 

Aan het einde van de dag: 

  • Heb je lekker wat kruidenkennis opgedaan 
  • Weet je hoe je zelf zalf kunt maken van verschillende kruiden
  • Weet je welke kruiden je nodig hebt voor verschillende kwaaltjes en klachten

 

Je gaat naar huis met je zelfgemaakte natuurlijke zalf, thee en spray. 

 

Wil je kruiden of toebehoren kopen? Ook dat kan na de workshop in het kleine winkeltje. 

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in wat de natuur ons kan bieden. Je hoeft geen kennis te hebben van kruiden, maar het mag natuurlijk wel. 

 

Praktische informatie

Data:

Vrijdag 28 juni 

Zaterdag 13 juli


Tijd:

Van 11:00 tot 16:00

 

Lunch:

Je neemt zelf je lunch mee

Je kunt er ook voor kiezen te lunchen of iets lekkers te drinken te bestellen bij PLSTK (het restaurant op de benedenverdieping). Dit is dan voor eigen rekening.

 

Kosten:

69 euro

Dit is inclusief koffie, kruidenthee en je zelfgemaakte middeltjes die je mee naar huis neemt.

 

Locatie:

De Zeetoren
Helmweg 7
3151 HE Hoek van Holland

 

Je kunt gratis parkeren voor de deur.

 

Let op! De Duindoorn zit op de derde verdieping waar je alleen met de trap kunt komen.

Wat andere cursisten zeggen:

Lieve Maayke, Bedankt voor een onvergetelijke ervaring en inspirerende praktijkdag over thee en het orakelen! De locatie in de duinen was adembenemend en jouw passie en kennis hebben de dag echt waardevol gemaakt. Een warme en gastvrije sfeer zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde. En het beste van alles? Ik ging naar huis met een tas vol heerlijke zelfgemaakte thee, doordrenkt met positieve intenties. Bedankt voor deze betoverende dag! #Thee #Orakelen #MagischeErvaring

- Annet Muller LiSadvies - Leefomgeving In Samenspel -

Prachtige locatie en een fantastische dag gehad. Genieten met volle teugen. Misschien juist omdat de groep ‘klein’ was hebben wij samen een geweldige samenwerking gehad. Mooie intenties met elkaar en voor elkaar neergezet. Mijn samengestelde thee werkt in ieder geval nu al. Ik wil hierbij graag de groep en Maayke bedanken. Als je de mogelijkheid heb is zeker de moeite waard om een workshop en/of orakeldag met Maayke te beleven.

- Maaike Rood -

Vandaag bij Maayke in Hoek van Holland een workshop gevolgd ‘Zalf maken en je eigen thee samenstellen’. Wat een super leuke enthousiaste lerares is Maayke en wat weet ze veel. Mocht je in de buurt van Hoek van Holland wonen, moet je er zeker 1x naar toe (kan ook als je verder weg woont hoor. Laat je zeker niet weerhouden) of voor een workshop of voor een Kruidenvrouwen praktijkdag. Prachtige locatie 3 hoog. Maar als je dan boven bent heb je een geweldig uitzicht over zee strand en duinen. En een restaurant op de begane grond met een ruim afwisselend aanbod. Ik zeg doen zo onwijs leuk.

- Nel van Bakel -